Raul Mihai Marin, o explozie de gusturi si culoare in farfurie sub marca rafinamentului gastronomiei franceze - Complimente Bucatarului

Raul Mihai Marin, o explozie de gusturi si culoare in farfurie sub marca rafinamentului gastronomiei franceze

Raul Mihai Marin, o explozie de gusturi si culoare in farfurie sub marca rafinamentului gastronomiei franceze

Pe pozitia Executive Chef, Raul a ajuns in urma seminariilor “The Art of Making Sauces and Jus”, “The French Modern Cuisine”, “Foie Gras Workshop” de la prestigioasa scoala Le Cordon Bleu din Paris. Insa pasiunea pentru gastronomie si-o descoperise cu mult inainte. 

 

De mic copil i-a placut sa intre in bucatarie, sa isi vada familia cum gateste, iar la varsta de 16 ani incepuse deja scoala profesionala de bucatari Hilda. Aici invata de la bucatarul sef bazele gastronomiei si incepe o perioada definitorie. 

 

“O etapa care si-a pus amprenta asupra caracterului meu si asupra dezvoltarii mele profesionale in bucatarie a fost primul an de zile, an in care am spalat numai vase si am curatat legume.” – Raul Mihai Marin

 

Si-a inceput experienta in 2011 la Hotel Dracula, in Poiana Brasov. Urmatorul pas a fost plecarea pe vase de croaziera de lux. Timp de 10 ani a ocupat pozitia de Bucatar, iar in ultimii 4 ani pe cea de Executive Chef.

Dish-urile lui sunt pline de gust. Sunt preparate in care poti recunoaste grija cu care respecta bazele bucatariei si pasiunea cu care sunt gatite.

Raul Mihai Marin ne-a povestit cat de mult ii place sa incerce preparate si retete noi, sa gaseasca timp pentru a experimenta. Iar cea mai mare bucurie i-o aduc momentele de apreciere a muncii lui din partea oamenilor care ii incearca dish-urile: 

 

“Aprecierile oamenilor din jurul meu la adresa muncii mele si a preparatelor imi cresc nivelul de energie.” – Raul Mihai Marin

 

Fie ca alegi unul dintre preparatele lui semnatura: Homar cu sos American, Sparanghel la gratar, Piure de morcovi infuzat cu portocale si morcovi glazurati sau ca incerci dish-uri de peste, cu fructe de mare sau deserturi, vei avea cu siguranta parte de un gust aparte.

Daca ajungi in Brasov, adauga pe lista ta o vizita la Karma Lounge pentru a gusta preparatele lui Chef Raul Mihai Marin. Va fi o experienta deosebita.

Ce au spus Adelina si Denis Serb dupa vizita lor la Raul?

 

“Weekendul trecut am avut onoarea sa il intalnim pe Chef Raul Mihai Marin si sa gustam preparatele delicioase realizate de el: o adevarata explozie de gusturi si culoare in farfuriile noastre.” – Adelina Serb

 

Urmareste-l pe Chef Raul Mihai Marin online, pe Instagram aici si pe Facebook aici.