2 moduri in care #ComplimenteBucatarului nu raman doar cuvinte: ce poti sa faci? - Complimente Bucatarului

2 moduri in care #ComplimenteBucatarului nu raman doar cuvinte: ce poti sa faci?

Am scris aici despre cuvinte si expresii pe care le poti folosi pentru a spune #ComplimenteBucatarului. Le poti transmite prin intermediul ospatarului, le poti scrie pe un bilet sau posta online ca recenzie pe Google, Facebook, TripAdvisor sau Yelp.

 

Si desigur, nu uita sa postezi si pe pagina ta social media mentionand bucatarul si #ComplimenteBucatarului, pentru a-l nominaliza in campania de aici.

 

Insa, daca vrei gestul tau sa nu ramana doar la nivel de cuvinte si sa mergi un pas mai departe iata ce poti face.

Trimite un pahar sau o sticla de vin bucatarului

Te intrebi daca ospatarul chiar transmite complimentele tale bucatarului? Vrei sa iti cresti sansele ca bucatarul sa vina la masa voastra sa il cunoasteti?

 

O practica uzuala in industria HoReCa, deja de multi ani la nivel international, este aceea de a trimite un pahar sau o sticla de vin bucatarului. Unele restaurante chiar au adaugat in meniu o zona speciala de tipul „cumpara o runda de bauturi pentru echipa din bucatarie”.

 

Cum faci asta? Fie comanzi la masa o sticla de vin si rogi ospatarul un pahar din sticla voastra sa il ofere bucatarului, fie comanzi un pahar de vin special pentru Chef, fie o sticla intreaga.

 

Daca este vorba de o locatie cu o echipa mare in bucatarie, cum sunt bucatariile hotelurilor de exemplu, atunci este o idee buna sa trimiti o sticla pentru ca cel mai probabil este o echipa mai mare de bucatari care au gandit si gatit dish-urile pe care le-ati comandat.

 

O sticla de vin este un standard de apreciere, un mod de a arata ca ai fost impresionat de preparatele pe care le-ai gustat. Este un salut calduros echipei din bucatarie si un gest de respect.

Initiativa „Tip the Kitchen” ajuta locatiile sa isi pastreze personalul si sa isi mentina preturile din meniu

Cu cat suntem mai incantati de experienta culinara dintr-un restaurant, cu atat lasam un bacsis mai mare. Insa, de multe ori doar o mica parte sau deloc ajunge spre staff-ul din bucatarie in functie de politica interna a fiecarei locatii.

 

Nu e un secret pentru nimeni faptul ca este o lipsa majora de personal in restaurante, recrutarea si pastrarea fortei de munca fiind una dintre principalele provocari in industria horeca in momentul de fata dupa niste ani dificili.

 

In situatia curenta, sa cumperi o sticla de vin echipei din bucatarie este un gest extraordinar, dar sa lasi un bacsis separat, dedicat staff-ului din bucatarie, posibil sa fie o forma de apreciere mult mai utila pentru bucatarul tau preferat si echipa lui.

 

Initiativa „Tip the Kitchen” a fost pornita de grupul de restaurante The 5th Street Group. Au adaugat o linie separata pe bonuri de „bacsis pentru bucatarie” si au facut o pagina de Twitter in care au postat cum merge programul.

 

„Tip the Kitchen” nu a fost doar un succes de moment, ci s-a validat ca fiind o practica importanta pentru perioada pe care o navigheaza industria HoReCa acum, avand potentialul sa devina un nou standard de a lasa clientul sa decida pe langa bacsisul oferit ospatarului, ce bacsis ofera si staff-ului care i-a pregatit dish-ul.

 

Indiferent cum decizi sa iti arati aprecierea pentru oamenii care au creat cu pasiune si munca preparatul ala incredibil de delicios din farfuria ta, asigura-te ca gestul tau ajunge la ei, si ca ii recomanzi si online prietenilor tai.

 

Inscrie-te in campania #ComplimenteBucatarului pana pe 30 noiembrie si poti castiga unul dintre cele 7 vouchere de 500ron pentru a manca la bucatarul tau preferat. Mai multe detalii despre campanie aici.