Alexandru Florin Ciurea, un gust desavarsit prin imbinari inedite de texturi in farfurie - Complimente Bucatarului

Alexandru Florin Ciurea, un gust desavarsit prin imbinari inedite de texturi in farfurie

“Preparatele trebuie sa aiba gust si rafinament. Fiecare dish sa contina o imbinare de mai multe texturi (moale, crocant, fiert, prajit). Farfuria sa arate impecabil.” – Chef Alexandru Florin Ciurea

Alexandru Florin Ciurea se trezeste dimineata, isi bea cafeaua si apoi merge la lucru, unde sta pana seara. Sunt zile lungi si uneori stresante, dar satisfactia este pe masura atunci cand faci ceea ce ti se potriveste.

 

“De mic copil imi placea sa stau langa mama si bunica sa vad cum gatesc si pe parcurs am inceput sa le ajut, sa fac singur mancare.” – Alexandru Florin Ciurea

 

A incercat sa lucreze si in alte domenii, dar si-a dat seama ca cel mai mult i se potriveste o cariera de bucatar. A contribuit spre asta si incurajarea celor din jurul lui. Gatea cu drag pentru prieteni la diferite evenimente, iar aprecierea celor care i-au gustat preparatele l-a convins si determinat cu atat mai mult sa inceapa o cariera in bucatarie.

 

A urmat cursul de bucatar dupa terminarea liceului. A invatat bazele bucatariei si tot mai multe tehnici de gatit in roluri de ajutor de bucatar in restaurante din Romania si apoi in Germania la o statiune de la Marea Nordului. Acolo a fost promovat in rolul de bucatar, iar la intoarcerea in tara a avansat la Hotelul Ramada din Sibiu ca Sef de tura. In prezent, Alexandru Florin Ciurea este Sef de tura la Hotelul Golden Tulip din Sibiu.

 

Experienta bucatariei germane se aseamana uneori cu armata, dar i-a format o buna organizare, care are la baza un mod igienic de a gati, folosind doar produse de calitate, pentru un gust bun al mancarii.

Chef Alexandru Florin Ciurea este bucatarul din spatele unor preparate deosebite, demne de toata aprecierea.

Sociabil, punctual si bine organizat, pune pret pe comunicare si lucru in echipa. Se inspira atat din carti, cat si de la alti bucatari din breasla, pentru a se imbunatati constant.

 

Meniul lui preferat este international si contine preparate precum Balotina de pui, Rolantina de porc, Terine (din mai multe feluri de carne), Rulade, Muschiulet de porc in crusta de jumari, Tournedo de vita, Cotlet de miel, Peste (diferite preparate), Ciorba, Supa crema, Lava cake, Deliciu de ciocolata.

Despre dish-urile lui, cei care le incearca spun ca este un meniu divers, cu preparate foarte gustoase.

“Atunci cand clientii si cei din jur gusta din preparatele gatite, le apreciaza si ma felicita, acest lucru imi ofera energia si puterea de a continua si de a avansa cat mai mult.” – Chef Alexandru Florin Ciurea

Daca ajungi in Sibiu, adauga pe lista ta o vizita la Restaurantul Hotelului Golden Tulip pentru a degusta preparatele lui Chef Alexandru Florin Ciurea. 

Amalia Roman ne-a povestit cum a fost pentru ea vizita la Chef Alexandru Florin Ciurea:

 

“Am trait experienta unui restaurant la inaltime chiar in inima Sibiului. Golden Tulip Ana Tower Sibiu are un view impresionant, iar Chef Alexandru Florin Ciurea merita toate complimentele pentru ca preparatele lui sunt cu adevarat delicatese, de la supa de broccoli, de rosii, dorada, pana la papanasul fiert.” – Amalia Roman

 

Urmareste-l pe Chef Alexandru Florin Ciurea online, pe Instagram aici si pe Facebook aici.