In viziunea lui Codrut Murgu, preparatele trebuie sa aiba un gust echilibrat si texturi surprinzatoare.
“Mi-au placut dintotdeauna culorile vibrante in farfurie, texturile, partea de aspect, dar si cea a gustului si aromelor.” – Chef Codrut Murgu
Ii plac provocarile si abia asteapta momentul de schimbare de meniu pentru a veni cu preparate noi si pentru a-si exersa creativitatea.
Bucataria este munca, munca si iar munca. Dar Codrut Murgu vorbeste si despre latura mai serioasa tot cu multa pasiune. Ii place si partea de eficienta, de organizare si costuri. Partea cea mai grea este doar cand pleaca de acasa si stie ca o sa il revada pe Matei tocmai seara.
Intrebat care este cea mai frumoasa poveste pe care si-o aminteste, ne-a spus ca este faptul ca in bucatarie a cunoscut-o pe sotia sa, Florentina.
Ca si pasiuni are nutritia si fitnessul, iar pentru ca mergea mult la sala, a incercat si sa le combine – fitnessul, cu partea de nutritie si bucatarie.
Sursele lui de energie sunt echipa, familia si clientii multumiti.
Complimente ne spune ca se ofera in Timisoara: Da, chiar asa se si exprima folosind cuvantul „complimente”. Si cel mai des spun „A fost foarte buna mancarea, multumim!”
De bucatarie a fost pasionat inca de mic. Formal, a inceput cariera gastronomica la 19 ani cu un curs de bucatarie la Henri Coanda. Mentor, i-a fost Claudiu Vaida.
In perioada aceea urmarea emisiunea lui Jamie Oliver si visa sa gateasca la fel ca el. Acesta i-a ramas si acum o sursa de inspiratie alaturi de Chef Foa.
Preferata lui este Bucataria Gourmet. Dintre carnuri ii plac rata si vita, iar ca si preparat Paella cu fructe de mare.
Nascut si crescut in Timisoara, aici si-a trait si cariera de bucatar. A lucrat doar la restaurante din Timisoara: Bugard, Cheers Wake up, Craft Rooftop si Riviere, ultimele 3 fiind parte a grupului MP, unde activeaza si acum.
“Riviere e o locatie foarte mare, unde service-ul trebuie sa fie prompt si de calitate. Asta incercam le oferim clientilor. Din ce review-uri avem si pentru ca terasa a fost fully booked vara aceasta, cred ca facem o treaba foarte buna.” – Codrut Murgu
Daca ajungi in Timisoara, adauga pe lista ta o vizita la Riviere pentru a gusta preparatele lui Chef Codrut Murgu.
Ce ne-au spus Bianca Marin si Adi Ene?
“Am luat cina la Riviere Timisoara si am avut norocul ca Chef Codrut Murgu sa ne gateasca. Cina a fost delicioasa! Vinul foarte bun si atmosfera mereu faina. Codrut Murgu este un bucatar foarte dedicat si talentat. Am “tras cu ochiul” in bucatarie si am vazut pasiunea cu care gatea.” – Bianca Aura Marin
Urmareste-l pe Chef Codrut Murgu online, pe Instagram aici si pe Facebook aici.