Florin Bisoc, combinatii inventive si o atentie deosebita tuturor preparatelor - Complimente Bucatarului

Florin Bisoc, combinatii inventive si o atentie deosebita tuturor preparatelor

Florin Bisoc a descoperit pasiunea pentru gastronomie treptat, dupa un curs facut impreuna cu un prieten.

Florin Bisoc nu si-a imaginat ca va deveni bucatar. La 18 ani, l-a sunat un prieten care se inscrisese la un curs de bucatar, sugerandu-i sa se inscrie si el. A incercat.

 

Este bucatar profesionist de 14 ani. Iubeste mancarea proaspata, simpla, aromata, cu bun gust.

 

“Bazele gastronomice le-am invatat inca de la inceput, lucrand intr-un restaurant cu mult a la carte si multe evenimente, apoi treptat am inceput sa fur meserie de la cei mai mari ca mine.” – Florin Bisoc

 

A trecut de-a lungul anilor de la practicant, la bucatar si apoi la rolul bucatar-sef. A participat la sezonul 8 din “Chefi la cutite”.

 

“Atunci cand gatesc tin cont ca materia prima sa fie de calitate, sa fie curatenie la locul de munca, tin cont de un bun gust, pentru ca astfel poti realiza un preparat de calitate. Tin cont ca preparatul sa aiba mai multe texturi, influentele fiind atat internationale cat si moldovenesti.” – Florin Bisoc

Chef Florin Bisoc ne-a spus cum farfuria te ajuta foarte mult la plating, ca termometrul este indispensabil atunci cand vrei sa gatesti carne, sosuri si ca trebuie sa ai o bucatarie utilata cu echipamente avansate.

 

Inspiratia ii vine din mass-media, din carti, din articole. Urmareste bloguri cu retete. Orice se poate transforma intr-o sursa de inspiratie. Ii apreziaza pe Chef Oscar Zuckerman cand vine vorba de plating, pe Chef Gordon Ramsay si pe Chef Marian Zancianu datorita creativitatii lui.

 

Intr-o zi normala se trezeste, isi bea cafeaua, isi organizeaza ziua. Ziua poate fi usoara sau grea, dar reuseste sa treaca peste orice e obositor impreuna cu echipa. In timpul liber ii place sa descopere peisaje noi, sa calatoareasca. Adora excursiile de o zi si sa discute cu persoane de la care are ce invata. Si desigur gatitul.

 

“Pasiunea pentru gatit vine pur si simplu din interior, imi place ceea ce fac si sincer nu stiu si nu ma vad facand altceva. Imi place sa gatesc aproape orice. Gatitul pentru mine inseamna relaxare, imi place sa fac diverse combinatii, sunt o persoana inventiva.” – Chef Florin Bisoc

Pentru ca prima impresie conteaza intotdeauna, ofera o atentie deosebita tuturor preparatelor din meniu.

Pana la urma, reusita depinde de felul cum iti faci clientii fericiti.

 

Ii place sa pregateasca gustarile de la evenimente, iar din meniul a la carte: muschiulet de porc cu sos de branzeturi, muschiulet de porc gatit sous-vide cu carbune comestibil si ierburi aromatice, piept de rata cu piure de pastarnac si sos de fructe de padure, cotlet de berbecut gatit sous-vide, somon la cuptor cu sos de citrice, muschi de vita sous-vide cu sos de cafea, fructe de mare, rulou de pui cu sos de trufe.

 

Florin Bisoc este implinit atunci cand vede satisfactia clientilor in clipa cand acestia degusta preparatele gatite de el.

 

Energia i-o ofera gandurile lor pozitive si echipa cu care lucreaza.

 

Clientii lui il apreciaza pentru gust, pentru modul de lucru si pentru ca ofera o gama variata de preparate atat cu specific romanesc cat si international. Pentru atentia deosebita oferita preparatelor si produsele de calitate folosite.

 

In Romania de obicei nu se ofera complimente bucatarilor. Dar cei care o fac de obicei stiu munca din spatele usilor.

Tatiana Butnariu i-a facut o vizita lui Chef Florin Bisoc la Hotel Perla Moldovei din Slanic Moldova.

Ce a postat ea dupa ce i-a degustat preparatele?

 

Zilele trecute m-am reintors pe meleagurile copilariei si anume la Slanic Moldova. Nu pentru rememorare ci pentru o experienta culinara pe cinste. Am ajuns la Hotel Perla unde Chef Florin Bisoc ne-a incantat papilele gustative cu 2 preparate de exceptie.

 

Mi s-a confirmat iar ca bucatarii sunt niste artisti desavarsiti care merita aplauzele noastre pentru toata munca depusa si pentru viziunea lor. Cu ocazia aceasta mi-am dat seama ca ar trebui sa spunem mai des #Complimentebucatarului si sa ii felicitam pentru ca ne incanta si ne binedispun cu preparate alese de fiecare data.

 

Urmareste-l online pe Chef Florin Bisoc pe Instagram aici, pe Facebook aici si pe TikTok aici.